仙人球 发表于 2013-11-25 11:57:13

卖妹成亲(演唱:丁少兰 丁婉娥)

妹:时运低来命运轻,杨家小女往外行。
    伲爹爹杨上达,西台御史高官做。
    朝中奸贼恶弄成,抄家抄得来干干净。
    兄妹二人过歇遭大难,重又回身兄长称。
兄:(白)噯
妹:我家姨夫要赖婚。
兄:(白)一定个。
妹:一百洋钿别样法子想勿出,教侬外头跑一陈,走去寻个人中(啊)人,拿我姊妹变卖脱,也可以娘子讨转门。
兄:啊哟亲姊妹呀,叫叠句闲话屈侬哪能说得啦出个唸。
        (白)唉,卖脱侬••••••
       阿晓得伲爹爹西台御史坐衙门,侬是闺阁一位千金女。
       我是终算也是好出身,卖长卖短才好卖,何出此言拿侬姊妹卖花银。想着哉,莫非是贪淫贱妇骨头轻,侬想跳出穷门交好运。
没:哥哥呀,侬实哽真勒冤(啊)枉我,我倒看勒爷娘面浪向。
        好心搭侬拆才情,侬勿应该(末)话我姊妹骨头轻。
        若无姊妹来抵卖,侬哪有铜钿另讨亲。
        哥哥呀,侬将来嫂嫂讨转门,人有良心可以赎转门,兄妹原好一道(啊)登。
兄:称赞姊妹良心好,啊呀上看去(叫)勉勉强强中人寻。
(二段)
       啊哟姊妹呀,侬教我外头去妹变卖。
妹:(白)倷嘸办法呀。
哥:(白)唉
       可晓得伲杨家几代好出身,我是(啊)中人面长面短勿认得,勿知道啥等样个朋友做中人,倷而且勿知等勒啥地名。
妹:重又回身兄长来叫。
兄:(白)唉,姊妹。
妹:啊••••••兄长呀,伲从前辰光铜钿有,丫头使女早卖出啦哉。
兄:(白)唔。
妹:别人中人都勿啦要,牛三勒辣做中人,此人良心蛮蛮平。侬到外头寻一寻,勿是勒辣小茶馆,便是勒辣乌烟灯,若然兄长摸勿(啦)着,到三岔路            口问声信。
兄:(白)好啊。
        姊妹呀,一心要望天光早,二则来太阳勿肯等时辰,叫侬姊妹前头请。
妹:来来来,薄命姊妹领兄前头走。
兄:啊呀来哉唸,后头跟我杨桂林。
妹:双手忙把门开出。
兄:啊呀待为兄轻步(个)撩衣就跨出门。

2013年11月25日

王林莺 发表于 2013-11-25 21:15:06

传说中的沙发???哇卡卡

三国开篇 发表于 2013-11-25 22:24:00

我是个凑数的。。。

海上繁华梦 发表于 2013-11-26 00:14:19

支持支持再支持

李基匡 发表于 2013-11-26 02:35:16

回个帖子,下班咯~

tongtongwin 发表于 2013-11-26 07:12:51

我了个去,顶了

仙人球 发表于 2013-11-26 09:39:51

王林莺 发表于 2013-11-25 21:15
传说中的沙发???哇卡卡

你的回帖真幽默,谢谢。

仙人球 发表于 2013-11-26 09:40:58

三国开篇 发表于 2013-11-25 22:24
我是个凑数的。。。

你的回帖真幽默,谢谢。

仙人球 发表于 2013-11-26 09:41:41

海上繁华梦 发表于 2013-11-26 00:14
支持支持再支持

谢谢你的支持。

19560222 发表于 2013-11-26 12:29:45

为毛老子总也抢不到沙发?!!

lin_ch1984 发表于 2013-11-26 13:52:15

楼下的接上

小港无敌 发表于 2013-11-26 22:50:01

不错 支持下。。。

尐不懂乐乐 发表于 2013-11-27 08:31:31

前排,哇咔咔

hj02502 发表于 2013-11-27 09:25:01

{:1_299:}{:1_299:}{:1_299:}给力支持!{:1_299:}{:1_299:}{:1_299:}

叮铛铃 发表于 2013-11-27 10:54:39

谢谢上传!{:1_299:}{:1_299:}{:1_299:}{:1_299:}{:1_299:}
页: [1] 2 3
查看完整版本: 卖妹成亲(演唱:丁少兰 丁婉娥)